En son beş Yangın kapısı Kentsel haber
En son beş Yangın kapısı Kentsel haber
Blog Article
Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında duman ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek bâtınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.
Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine ilişkilı olarak birkaç farklı vikaye seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin münasip icazet olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.
Gestaltların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin örgülmasına cevaz verilmektedir.
Yangın kapısının kilitleri, menteşeleri ve sair parçaları periyodik olarak kontrol edilmelidir. Yangın bapsı hatta, her yıl en az bir misil yoklama edilmeli ve test edilmelidir.
Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında sevimli ve varlık kaybını önlemek amacı ile 120 an süresince etkili ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış doğrultuüne esaslı ürkü pas kolu bulunmasıdır.
Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlanır. Yapılan tetkikat, yangın çıbanlangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet içinde fenomen yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Yine yalnızca 6 dakikalık kesik bir sürede ortamın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla mimariların ciğerindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylelikle binalardan çıkış imkânsız evet. En çok dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Dirilik kaybının en aza indirilmesi evet da tamamen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Taliıcı gereç sineermeyen ve kanatıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, taçıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, su sprey ve benzeri diğer kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi örgülmayabilir.
Fakat bu mevzuda ilgili yönetmelikler ve domestik otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate düzenınmalıdır. Her yapı karınin yangın riziko analizi strüktürlmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna göre belirlenmelidir.
Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının yoklama şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanır.
şayet bir bapnın yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak ivedili çıkış kapısı yerine yapı defa aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakarak muhtevakuruluşsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan zayıf kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı henüz buna ilişkilı olarak Yangın kapısı fiyatları henüz ehven olmaktadır.
Binaların yangından korunması ile alakalı düzenınacak önlemlerin en önemlilerinden bir tanesi de yangın kapısıdır. Yangın simultane kaçış için tahliyeyi getirmek ile beraber kaçış için yangının ulaşımı engellenmektedir.
Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kadar mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak yürekin, elan yapı dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duygun davranılmalıdır.